כמנכ"לית חברת ייעוץ והכשרת עובדים, סטודנטית מן המניין בתואר השני בחינוך, מורה לניהול עסקי במשרה חלקית וגם אמא לארבע בנות, שואלים אותי לא פעם: איך את מצליחה לעשות את כל זה ביחד?
אז זהו, שאפשר.
אפשר ללמוד, לעבוד, להתנדב, לתחזק בית ומשפחה ואפילו להישאר עם עודף.
קראו גם:
כשמנהלים היטב את הזמן והמשימות ויוצרים הרגלים טובים, נשאר גם פנאי לתחביבים, לבילויים (טוב, זה לא חוכמה בימי קורונה), למשפחה וגם להנאות הקטנות. מסתבר שלא חייבים לוותר עליהן גם כשהלו"ז צפוף ועסוקים.
איך עושים את זה? קבלו את המתכון שלי:
להיגמל מצפיה ממושכת במסכים ובכל המדיות
זה יהיה מועיל וטוב גם לתואר וגם לבריאות הנפשית: לא צריך לראות כל סדרה חדשה שיוצאת בנטפליקס, וגם לא את כל תוכניות הריאליטי הפופולריות.
ברור שזה כיף להימרח מול הטלוויזיה ולצפות, אבל כמו בכל דבר בחיים, המינון קובע.
במחקרים שבהם נשאלו אנשים כמה זמן הם צופים בטלוויזיה, תמיד נמצא פער בין מה שהם אמרו או חשבו לבין מה שבאמת קורה בפועל. אנחנו נגררים לשעות של צפייה בלי שתכננו.
אז תהיו מודעים ותחליטו שאתם בוחרים רק את הדובדבן שבקצפת ולא מתמסרים לאין סוף שעות של בינג'ים ברצף.
לבחור בעבודה גמישה שאפשר לעשות מכל מקום
בעולם הדיגיטלי, יש הרבה הזדמנויות כאלו, רק צריך לפתוח את הראש. מה למשל? שיעורים פרטיים או הנחייה פרטנית מרחוק או תיאום פגישות טלפוני.
אתם יכולים להפוך לסוקרים, לחוקרים אפידמיולוגים או למצוא כל עיסוק שדומה לזה. עבודה מרחוק חוסכת לכם זמן ומאפשרת גמישות מירבית.
למצוא עבודה שמנצלת כישרון מיוחד שיש לכם
אם יש לכם כישרון משחק תוכלו בעזרתו להעביר סדנאות לתלמידים. אם עיצוב או ציור זה הקטע שלכם, תוכלו להעלות את העיצובים שלכם לאתרים כמו society 6 ולמכור אותם באינטרנט.
אם אתם יודעים לאפות או לבשל, נסו להכין ולמכור מן המטעמים שלכם. זאת דרך מועילה לשלב בין ההנאה שלכם – לבין רווח של כמה מאות שקלים.
לא לדחות עבודות לרגע האחרון
כשעובדים ולומדים חשוב לתכנן היטב את הלו"ז. הנטייה לדחיינות היא רעה חולה בכל מצב, ובטח כאשר אתם מנסים לשלב עבודה ולימודים. אתם הרי מכירים את עצמכם הכי טוב.
אם אתם אנשי ערב, סגרו חלון זמן לביצוע עבודה בערב ואל תגררו לשיחות סתמיות או לערב שלם של האח הגדול. תתמקדו.
אם אתם אנשי בוקר, נצלו את השעות המוקדמות למשימה זו כדי שתהיו במיטבכם. ותמיד נצלו את השעון הפנימי והקדימו את ההגשות.
לעשות תיאום ציפיות עם המעסיק
כשאתם סטודנטים ויש לכם מגבלות של מערכת, המעסיק צריך לדעת את זה מראש. על אחת כמה וכמה בתקופות מבחנים. מעסיקים לא אוהבים הפתעות וחוסר תיכנון ובצדק.
אל תפתיעו אותם ובדיוק כשהם ממש יצטרכו אתכם תחליטו להיעלם. זה לא מכובד, לא מקצועי ולא אנושי.
לפתח מיומנות של ניהול משימות וזמן
ניהול זמן זו מיומנות נרכשת וצריך להתאמן עליה. לפעמים שעה וחצי של השקעה באמצעות למידה עצמית שווה הרבה מאוד באפקטיביות וביכולת להצליח גם לעבוד וגם ללמוד. לכו על זה. לעיתים זה יהיה הדבר הכי טוב שתלמדו בחיים.
הצטרפו אלינו לפייסבוק