"ביום שישי, ה-6 באוקטובר, חזרתי משייט במלטה. קמנו בשבת בבוקר ישר לתחילת המלחמה. ב- 14:00 בצהרים עודכנתי שהמרכז הלוגיסטי שבו ממוקם קו מילוי מכלי הסודה שלנו, נפגע משני טילים ונשרף. מאחר וכמנהל התכנון אני אחראי על הרציפות העסקית של החברה, ופגיעה שכזו הייתה עוצרת את יכולת החברה לספק מכלי סודה ללקוחותיה, ומעברי כאחד ממקימי הקו - ארגנתי צוות וניהלתי את תהליך השיקום. ההליך כלל חילוץ המלאי שניתן היה להציל והקמת קו חדש באתר אחר.
לאחר כחודשיים, הקו החדש החל לפעול ובעזרת המלאי שחילצנו הצלחנו למנוע עצירת של אספקות כך שהלקוחות לא נפגעו ויכלו להזמין מכלים בכל התקופה. במקביל, אני מודה שהיה לי קשה לישון בלילה – אם בגלל קו המילוי אך בעיקר בגלל אירועי 7/10.
2 צפייה בגלריה
רוני שחר
רוני שחר
"כמו כל ישראלי בער בי לעזור". רוני שחר
(צילום: פרטי)

באופיי אני מאוד ציוני וכמו כל ישראלי בער בי לעזור, התחלתי לחפש קשרים ובסוף התגייסתי ב-8 בנובמבר בהתנדבות לפיקוד מרכז" נזכר רוני שחר (60) מיהוד.
מאותו הרגע, בחר רוני - נשוי ואבא לשלושה, לשלב בין ההתנדבות במילואים לבין העבודה האינטנסיבית בחברת שטראוס-מים "מבחינת החברה, התכנון העתידי קריטי להמשכיות העסקית של שטראוס-מים. כלומר, אם לא היינו ממשיכים לעבוד אז היום לא היו סננים ואנשים לא היו מקבלים מענה".
יש לך עבר צבאי?
"כן. הייתי קצין בתותחנים עד גיל 42 ושירתי כמפקד סיוע של אחת מחטיבות התותחנים בסיוע ארטילרי. השתחררתי בדרגת רס"ן בגיל 42 ובגיל 44 התחלתי תפקיד מפקד פלוגה וסיימתי כמפקד גדוד בפיקוד העורף".
ספר על התפקיד הייחודי שלך בשטראוס-מים.
"אני עובד בשטראוס כ-12 שנה. התחלתי כמנהל לוגיסטיקה וכעת אני מנהל את מח' התכנון והשילוח של החברה. אני רואה בתפקיד כמוח של התפעול שעיקרו - אחריות על מחלקת התכנון שדואגת לזמינות מכשירי החברה וחלקי השירות שלה ללקוחות משלב התחזית דרך תהליכי הייצור אצל היצרנים השונים וכלה בשילוח עד ההפצה מהמרכז הלוגיסטי של החברה.
התפקיד שלי הוא בעצם לוודא שמוצרי החברה זמינים ללקוחות כדוגמא מכלי הסודה. לאחר הוצאת ההזמנות, אנחנו עומדים בקשר מול הספקים ומוודאים שכל מה שהזמנו נשלח בזמן ועובר בשלום את כל המכשולים שבדרך – לדוגמא בעיות במשלוחים שנבעו ממתקפות של הח'ותים".
כיצד הבחירה האמיצה שלך השפיעה על המשפחה?
"המשפחה שלי מכירה אותי היטב. הם יודעים שאי אפשר למנוע ממני את ההתנדבות. אשתי מכירה אותי והיא לא התרגשה מזה שחזרתי לעשות מילואים. מה שכן, בהתחלה לא סיפרתי לה שאני יוצא לשטחי איו"ש כדי לא להדאיג אותה, ולקח לי זמן לספר לה שאני מסתובב בשטח. איכשהו, לשמחתי, זה עבר בסדר".
היו תגובות יוצאות דופן?
"אמא שלי גאה בי מאוד. אני סא"ל במילואים והיא התגאתה לראות אותי שוב במדים. מהצד שלי, הבת הקטנה שלי מדריכת נהיגת רק"מ ומשרתת בשבטה. ביום ההולדת שלה דיברתי עם הקצינה שלה וביקשתי אישור להגיע אליה לשטח ולנסוע איתה בנגמ"ש כדי לחוות מקרוב איך היא מתפקדת ועובדת. ראיתי איך היא עובדת ואיך היא מנהלת את הצוות שלה וזה מילא אותי בגאווה".
כיצד קיבלו את הבחירה שלך בעבודה לחזור ולשרת במילואים?
"אני מניח שבמידה מסוימת הופתעו כי אני לא צעיר. הוותיקים יותר הכירו את הרקע שלי ופחות התפלאו לשמוע. בסופו של דבר הצוות שלי תמך בי והצלחנו ליצור מערכת שתגבה אחד את השני בסיוע שלי מרחוק".
האם היית מציע לאנשים אחרים לעשות את הבחירה שלך?
"אני מגיע מידי פעם לעבודה ורואה חבר'ה צעירים שלא לובשים מדים או מתגייסים לשירות מילואים ומאוד מפריע לי שאנשים לוקחים את הדרך הקלה ולא עושים מילואים או מתנדבים. אני קורא מכאן לכולם לבוא לתרום".

2 צפייה בגלריה
הבחירה הישראלית - תמי 4
הבחירה הישראלית - תמי 4
הבחירה הישראלית - תמי 4
(צילום: שטראוס)

הבחירה הישראלית - תמי 4


מהיכן הגיעה הטכנולוגיה למערכת בכמה משקי בית יש מערכת תמי 4 וגם: כיצד היא עוזרת לאיכות הסביבה?
סיפורה של תמי 4 מתחיל בשנת 1972 בקיבוץ נתיב הל״ה במפעל ׳תנה תעשיות׳ שהתעסק בייצור חלקים לתעשייה האווירית. כמה שנים מאוחר יותר נכנס המפעל לתחום המים והחל בפיתוח וייצור קווי קירור למגזר העסקי ולצבא.
בשנת 1978 רכשה חברת ׳תנה תעשיות׳ מאוניברסיטת חיפה את הטכנולוגיה לטיהור מים בקרינה אולטרה סגולה – נורת ה־UV שנחשבה בזמנו לחדשנית.
לימים נרכשה החברה על ידי שטראוס והפכה מובילה עולמית באספקת פתרונות מי שתייה. החברה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות לטיהור ולסינון מים ומערכות חימום וקירור מים. היא אחת מ-5 החברות בקבוצת שטראוס.
קבוצת שטראוס זיהתה בתחום מי השתייה הזדמנות אסטרטגית והחל מ-2007 השקיעה בְּמיזם בתחום טכנולוגיות לטיהור מים והשלימה פיתוח של כ-10 פטנטים בתחומים אלה.
החברה שינתה את האופן שבו הישראליים שותים מים בביתם והיא חלק מהבחירה הישראלית. היום מעל 800,000 משקי בית שותים מים מתמי 4.
באמצעות תמי 4, שטראוס עוזרים לצמצם את השימוש בבקבוקי פלסטיק חד פעמיים. עד כמה זה משמעותי? משפחה ממוצעת בעלת מכשיר תמי 4 חוסכת כ-1,654 בקבוקי פלסטיק בשנה! בזכות כלל לקוחות תמי 4 נחסכים כ-1,148,100,000 בקבוקי פלסטיק.

רוצים לקרוא עוד על הבחירות הכי ישראליות? לחצו כאן

בחסות חברת שטראוס