"בתחילת המלחמה לא הבנו את גודל האירוע ומי נגד מי וכל התראה בצפון הייתה התראת חדירה. הסתגרנו בממ"ד והפחד מאירוע דומה למה שהיה בדרום היה מוחשי לחלוטין. כשבוע לאחר מכן, עוד לפני הפינוי של הצבא, החלטנו על דעת עצמנו שאנחנו רוצים לעזוב את האזור כי המתח והסכנה היו גדולים. הסתובבנו בין בני משפחה בקיבוצים במרכז הארץ עד שהמדינה החליטה על פינוי מטעמי ביטחון - מה שנתן לנו את הזכאות להשתכן במלון", מספר השבוע גדי פריידקס (66) שבימי שיגרה מתגורר עם אשתו רבקה בשלומי.
3 צפייה בגלריה
 גדי פריידקס
 גדי פריידקס
גדי פריידקס. 24 שנה במחלבת שטראוסב
(צילום: באדיבות שטראוס)

"אני מתגורר בשכונת יערית שהיא שכונה חדשה הצמודה לגדר. השקט באזור נשמר למשך זמן רב, ולא מעט שנים הייתי מטייל עם הכלבה שלי על גדר הגבול, מה שנשמע דמיוני היום".
איפה אתם מתגוררים כרגע?
"בחרנו לגור במלון בחיפה בגלל שאני ואשתי המשכנו בשגרת העבודה שלנו. רצינו להיות קרובים לעבודה ולשמור על סוג של חיי שגרה שתעזור לנו לשמור על שפיות ולא להשתגע בבית".
ספר על הבחירה שלך להמשיך ולעבוד.
"אני עובד במחלבת שטראוס 24 שנים. אנחנו מייצרים במפעל מוצרי חלב כמו: גבינות, יוגורט, מילקי ועוד. המפעל נמצא באזור התעשייה הר-לב שקרוב לכרמיאל.
"בתפקידי אני אחראי על כל אספקת החלב של המחלבה. בחלק גדול מדובר על עבודה לוגיסטית שכוללת שינוע של חלב מקרוב ל-60 רפתות מאזור הצפון. למעשה, אני אחראי על הקשר עם הרפתות בקיבוצים ובמושבים. מבחינתי, יש המון אחריות בלהמשיך ולייצר מזון כי אנחנו מפעל חיוני ויש אחריות נוספת גם כלפי הלקוחות וגכלפי הרפתנים".
ספר על התגובות שקיבלת.
"סיגל, הבת הגדולה שלי, גרה בארצות הברית והיא כל הזמן בדקה מה איתנו. אופיר, הבן שלי, לומד בתל-חי והוא התפנה לתל אביב. בתי אורלי גרה גם היא בתל אביב.
"שלושת ילדיי היו לחוצים מאוד שנעזוב את הצפון כי המצב הלך והחמיר. מה שעוד כאב לי היה מצבה של הכלבה שלנו, שהסתובבה ארבעה חודשים בבתים שונים כי לא יכולנו לקחת אותה לבית המלון. היום אנחנו צוחקים על זה שיצא לה להכיר את תל אביב, רמת גן ופתח תקווה.
"לשמחתי, אחרי ארבעה חודשים קיבלנו את האפשרות לשהות בדיור מוגן מכיוון שאנחנו מעל גיל 65. גם הכלבה נמצאת איתנו וזה מה שחשוב".
כיצד קיבלו את הבחירה שלך בעבודה?
"בגדול יש לא מעט עובדים מפונים ובחברה עוזרים לנו מאוד בכל דבר שאנחנו צריכים. המפעל בפרט ו"שטראוס" בכלל, מאוד עוטפים ומכילים מהבחינה הזו. הם אפשרו לי לעבוד מהבית וחיברו אותי לכל המערכות שיש לי בעבודה כדי שאוכל להמשיך לעבוד מרחוק. כשהייתי צריך, הייתה לי אפשרות להתחיל מאוחר יותר את יום העבודה וכמובן שקיבלתי את מלוא התמיכה והסיוע".

3 צפייה בגלריה
המפעל בשטראוס
המפעל בשטראוס
מחלבת שטראוס
(צילום: באדיבות שטראוס)

האם היית משנה את הבחירה שלך לו הייתה לך אפשרות?
"לא. הייחודיות של העבודה שלי היא הקשר ההדוק עם החקלאים והיצור המקומי. חלק מהקיבוצים שאנחנו עובדים איתם הם צמודי גדר, וכמו שחיזקו אותי פה אני מרגיש חובה לחזק אותם. במסגרת העבודה בצפון, הנהגים שלנו קיבלו שכפ"צים וקסדות וכל מה שצריך. זה ממש לנהל מבצע צבאי רק שבמקום תחמושת יש חלב".
מה למדת בזכות הבחירה שעשית?
"בנקודת הזמן הנוכחית של המלחמה למדתי שאפשרי להמשיך לנהל עסק גדול מאוד כמו מפעל מזון גם שאתה חי כסוג של פליט בארצך.
"אין לי ספק שבתקופה האחרונה קיבלתי פרספקטיבה אחרת לחיים. למדתי שאנחנו מסוגלים להסתגל הרבה יותר מהר ממה שחשבנו על עצמנו, וכל זאת בתנאים קיצוניים וגם שאנחנו לא כל כך צעירים. כנראה שתחושת השליחות והאחריות שאני מרגיש חזקות יותר".
מה אתה מאחל לעצמך בשנה הקרובה?
"בשורות טובות בראש ובראשונה. שהאירוע הזה יסתיים במהרה עם החטופים בבית כשהם בריאים בגופם ובנפשם. שנזכור שבסוף כולנו חיים באותה הסירה. אשתי ואני חובבי טבע והלוואי ובקרוב נוכל לחזור לטייל בצפון היפה שלנו".

3 צפייה בגלריה
מעדן הגולן. הבחירה הישראלית
מעדן הגולן. הבחירה הישראלית
מעדן הגולן. הבחירה הישראלית
(צילום: באדיבות שטראוס)

הבחירה הישראלית - מעדן הגולן


הוא קרמי, עשיר והכי נוסטלגי שיש. קבלו את מעדן הגולן:
  • המעדן הושק לפני כ-41 שנים ולפני כ-3 שנים עשה קאמבק למדפים.
  • המעדן ידוע במרקמו הקרמי המיוחד המזכיר משי ויש הטוענים שהוא על גבול השוקולטה עם
  • טעמים בוגרים.
  • לפני כשלוש שנים המעדן הנוסטלגי חזר למדפים בעקבות מאות פניות ובקשות להחזרתו.
  • בסדרה טעם שוקולד וטעם שוקולד מריר.
  • מעדן הגולן מיוצר במחלבות שטראוס באחיהוד
רוצים לקרוא עוד על הבחירות הכי ישראליות? לחצו כאן

בחסות חברת שטראוס