אחת המגפות הגדולות של המאה ה-21 היא הבדידות. דווקא בעידן הטכנולוגי שמחבר בין אנשים ברשתות החברתיות, יש יותר ויותר כאלו שמרגישים בודדים מול המסכים. אז מה הקשר בין קפה להפגת הבדידות? תכירו את לילך דולב בן-קדר מפתח תקוה, נשואה לטל ואמא של עומר (12.5), מאי (10) ואיתן (3).
2 צפייה בגלריה
לילך דולב בן-קדר
לילך דולב בן-קדר
לילך דולב בן-קדר. מחברת בין אנשים
(צילום: שטראוס)

כיום לילך מנהלת תחום שיווק קפה traditional - קפה טורקי, קפה נמס ופלטינום. "אני ב"שטראוס" כבר כ-15 שנים, נכנסתי לחברה כעוזרת שיווקית זמנית והאנקדוטה הזו תמיד משעשעת אותי, איך הזמני הפך לקבוע ביותר. נכנסתי לחברה כרווקה וכיום אני נשואה עם 3 ילדים".
ספרי על הבחירה שלך.
"הבחירה שלי הייתה להוביל את הייעוד החברתי של קפה עלית. אני מאמינה שכחברת הקפה המובילה בישראל, ולאור העובדה שהמוצרים שלנו נמצאים כמעט בכל בית בישראל - קיימת חובה עבורנו גם לתת בחזרה לקהילה. בכל תפקיד שמילאתי בשטראוס היה חשוב לי לחבר גם את הפן החברתי לעשייה העסקית. "לפני כשנתיים התחלתי להוביל בחברה מהלך למציאת הייעוד החברתי של הקפה. חיפשנו מטרה חברתית ראוייה שתתחבר לערכי המותג שלנו ולמוצרים שלנו, שתהיה רלוונטית לתרבות הישראלית שאנחנו חלק ממנה ושנוכל להשפיע באמת ולעשות הבדל.
"לאחר חקר ארוך ובחינה של לא מעט אפשרויות החלטנו להתמקד בבעיית הבדידות בישראל, והגדרנו את הייעוד תחת השם: 'קפה קטן חיבור גדול' – קפה עלית מחוייבת לצמצום תופעת הבדידות בישראל באמצעות חיבור בין אנשים על כוס קפה.
"במסגרת התהליך גיליתי כי ארגון הבריאות העולמי הכריז כי 1 מכל 4 א.נשים בעולם חווה את השפעת 'מגפת הבדידות', שהפכה לאתגר מרכזי בתחום בריאות הציבור, וכי היא נובעת ונגרמת ממגוון רחב של סיבות, ופוגעת בקשת רחבה של אנשים (לא רק קשישים ועריריים חווים בדידות).
מעניין לדעת כי הבדידות היא חוויה סובייקטיבית, ומשקפת פער בין הרצוי למצוי בכל הנוגע לקשרים החברתיים שיש לכל איש ואישה.
"לכן, נשים חוות ומדווחות על בדידות יותר מגברים - כי הציפייה והצורך שלהן בתחושת שייכות וחיבור גבוהה יותר, ולכן תחושת הבדידות שכיחה יותר במדינות חמות ומחבקות (יוון, ישראל, איטליה) מאשר במדינות הקרות. ישראל היא במקום השני בעולם בדיווח על תחושות בדידות".
האם היו תגובות יוצאות דופן?
"ביולי האחרון השקנו את הייעוד החברתי בקרב עובדי חברת הקפה, היה חשוב לי במיוחד גם לחשוף אותם את עובדי החברה לנושא וגם לאפשר להם להתנסות באופן אישי בעשייה. חברנו לעסק החברתי 'טעם של ילדות' ויחד איתם יצאנו לפעילות של בישול משותף של מנות ילדות של אזרחיות ותיקות באזור פתח תקוה. כל אזרחית בישלה עם קבוצה של כשלושה עובדים מנת ילדות מיוחדת שלה וסיפרה להם על המנה ועל ילדותה. כך העברנו יחד זמן נעים בהיכרות עם האזרחיות, בארוחה משותפת וכמובן בדיבורים על כוס קפה. העובדים יצאו מיום הפעילות בתחושות חזקות מאוד של מחוברות ושמחה וחלקם שומרים בקשר עם אותן נשים עד היום וזה ממלא את הלב מבחינתי".
האם היית מציעה לאנשים אחרים לעשות את הבחירה שלך?
"בהחלט, אין דבר מספק כמו להשתתף במטרה חברתית, גם אם זה לפעמים במקביל לעבודה ה'רגילה' שלך. האמת, שבמקרה כזה זה רק ממלא ומתגמל יותר".
בינואר האחרון, לילך הייתה שותפה להשקת מהדורה מוגבלת של קפה טורקי הקשורה למלחמה. "עבור רבים מאיתנו, הטעימה הראשונה של קפה טורקי נעשית במסגרת השירות הצבאי ומשם הוא ממשיך ללוות אותנו לאורך כל החיים. החלטנו לרתום את החיבור התרבותי-ישראלי החזק של קפה טורקי להעברת מסרים מאחדים ומחזקים על גבי האריזות: עם ישראל חי / דור הניצחון / חזקים ביחד / אין לנו ארץ אחרת. זה ממלא ומספק לדעת שיש למותג ולמוצר שאני מנהלת כזו השפעה בסיטואציה הלאומית שנקלענו אליה".

2 צפייה בגלריה
הבחירה הישראלית - קפה טורקי
הבחירה הישראלית - קפה טורקי
הבחירה הישראלית - קפה טורקי
(צילום: שטראוס)

הבחירה הישראלית - קפה טורקי


הקפה הכי ישראלי הוא קפה טורקי (שחור) שנמצא בכל בית בישראל. את הקפה טועם פאנל קפה מיוחד, ברמה היומית, על מנת להבטיח איכות מעולה.
קפה טורקי יוצר לראשונה בשנת 1963.
מקור השם 'טורקי' נובע מצורת הטחינה ולא ממקור הפולים – הטורקים היו הראשונים שהשתמשו במטחנות נחושת לצורך טחינת הקפה. מאז, נהוג לכנות את הקפה בשם זה כבר 60 שנה.
לקפה טורקי יש שתי גרסאות - הקפה הקלאסי (באריזה האדומה) שאנחנו מכירים וגרסה וקפה בתוספת הל.
מפעל הקפה ממוקם בלוד ומייצר את מגוון מוצרי הקפה הטורקי וגם את קפסולות האספרסו של קפה עלית.
פולי הקפה מיובאים משלוש יבשות שונות ונבחרים בקפידה.
את הקפה טועם פאנל קפה מיוחד המורכב מסנסורים וטועמים שמטרתם להבטיח את איכות הקפה, טריות הקפה והטעם הייחודי.
הקפה הטורקי מהווה חלק חשוב בתרבות הישראלית ונמצא בכל בית ישראלי.

רוצים לקרוא עוד על הבחירות הכי ישראליות? לחצו כאן

בחסות חברת שטראוס